لیست اختراعات امین هوش افزا
گسترش ورزش همگاني ،همچنين افزايش ايمني و سلامت در تجهيزات ورزشي از ضرورت هاي لازم است . از جمله لوازم ورزشي مورد استفاده در اماكن عمومي پايه بسكتبال است. لذا براي جلب افراد به اين رشته ورزشي و تحرك بي نظيري كه در اين بازي وجود دارد،از يكطرف و فراهم نمودن ايمني و استفاده از وسيله اي مقاوم و با دوام، طراحي منحصر به فردي در پايه بسكتبال صورت پذيرفت. اين پايه بسكتبال بر اساس جديد ترين متد روز طراحي و ساخته شده است و از جمله مدرن ترين پايه هاي بسكتبال در دنيا محسوب مي شود. كليه زواياي خم و پروفيل نهايي آن بر اساس اصول طراحي اجزا ، محاسبه و اجرايي گرديده است. ستون و تابلوي اين نوع بسكتبال از جنس فايبرگلاس بوده و پايداري بي نظيري در برابر انواع شرايط جوي، آفتابي، باراني، شرجي و... داشته و مقاومت لايه رويي در برابر انواع خوردگي، پوسيدگي و سايش بسيار بالا مي باشد. در اين اختراع با استفاده از تعداد مشخصي قالب با شكل استوانه در ابتدا قطعاتي از جنس فايبر گلاس ساخته مي شود كه اين قطعات در قسمت داخلي خود داراي برجستگي مشخصي جهت رد كردن پيچ و مهره بوده و با اين مشخصه مي توان تعداد زيادي از اين قطعات را بر روي يكديگر نصب كرده و شكل ميله را تشكيل داد. از طرف ديگر صفحه بسكتبال مي تواند بر روي سر اين ميله نصب گردد.
طرح يادشده با الگوبرداري از سيستم كلي فوتبالدستي ، امكان انجام يك مسابقه فوتبال را بدون دويدن و زمين خوردن فراهم مي سازد. بدين منظور دستگاهي مشابه طرح فوتبالدستي طراحي گرديده كه بجاي آدمك هاي فوتبالدستي، اشخاص حقيقي به فعاليت مي پردازند. نظر به محدوديت فضا و شرايط خاص بازي، قابليت استفاده براي هر رده سني در اين طرح فراهم بوده بدين معنا كه دستگاهي هم براي مردان و هم براي بانوان و در هر رده سني( كودكان، نوجوانان، ميانسالان،افراد مسن)، كاربري دارد واين يكي از ويژگي هاي برجسته طرح مي باشد بطوريكه لذت بازي فوتبال را براي برخي قشرهايي از جامعه كه محدوديت هايي جهت انجام بازي فوتبال را دارند نظير دختران، بازنشستگان ميسر مي سازد. چهارطرف ديواره از فنس 50×50 با ميلگرد قطر 5 ميليمتر، پوشيده شده است.اسكلت فلزي ديواره ها از قوطي 60×40 و 40×40 مي باشد.ديواره ها، توسط 8 عدد تسمه 40×60 بهم وصل مي شوند و كادرهاي 3×5 متر( براي طرح 6 نفره)، كادرهاي 4×8 متر( براي طرح 12 نفره) و كادرهاي 6×10 متر( براي طرح 20 نفره) را تشكيل مي دهند.ارتفاع ديواره ها( در هر 3 طرح) از سطح زمين 90 سانتي متر مي باشد.طول دروازه ها 100 سانتي متر( طرح 6 نفره)،130 سانتي متر( طرح 12 نفره) و 200 سانتي متر (طرح 20 نفره)، مي باشد.دستگيره ها از لوله 2.5 و داراي ارتفاع 15 سانتي متر مي باشد.ميله هاي اصلي دستگاه، لوله 7 بوده كه بصورت عرضي روي ديواره هاي طولي قرار دارد.جهت نصب لوله هاي 7 روي ديواره هاي طولي ، تسمه هايي به طول 15 سانتي متر و عرض 4 سانتي متر در دو طرف لوله ها جوش شده و با پيچ M10 روي قوطي هاي ديواره، پيچ مي شوند.در دوسر لوله هاي 7، گپ 7 جوشكاري شده تا سر لوله ها باز نباشد. همچنين سر لوله هاي 2.5( دستگيره ها) نيز ، گپ 2.5 جوشكاري شده تا سر لوله بسته شده و محل تيزي نداشته باشد. هر تيم با دروازه بان شامل 6نفر مي باشد كه مجموعاٌ 12 بازيكن مطابق طرح فوتبالدستي بطور ايستاده پشت ميله هاي افقي قرار ميگيرند.
كفپوش ورزشي چندمنظوره مقاوم به سايش با نانو ذرات آلومينا از نوآوريهاي مربوط به زمينهي مهندسي ورزش، مهندسي مكانيك، بيومكانيك ورزش و آسيبشناسي ورزشي ميباشد. مشكل اصلي كفپوشهاي ورزشي كنوني عدم مقاومت به سايش مناسب آنها ميباشد بطوريكه پس از گذشت مدتي از استفاده، لايه رويي آنها دچار ساييدگي، خوردگي، تغييررنگ، پارگي و پوسته پوسته شدن ميشود. ساختار كفپوش حاضر بصورت تركيبي از سيستم رول و ريختگي است بطوريكه لايهي زيرين، گرانولهاي ضايعاتي بوده كه بصورت رولي تهيه ميشوند و روي آن سه لايه (شامل لايه ماستيك، لايه خود تراز و لايه نهايي رويه) بصورت ريختگي اعمال ميشود. لايهي نهايي از تركيب پلي يورتان با زنجيرافزايندهي مخصوص آن (به نسبت 1 به 10) ساخته شده و نانو ذرات آلومينا با متوسط اندازه ذرات 30 نانومتر و مقدار 3% وزني با استفاده از تكنيك التراسونيك و حباب زدايي جهت افزايش مقاومت به سايش افزوده ميشود. با استفاده از شبيهسازيهاي نرمافزاري انجامگرفته و مدلسازي دستگاه قهرمان برلين، ميزان جذب ضربهي اين كفپوش برابر 37 درصد ميباشد كه نزديك به موارد استاندارد است. اين كفپوش قابليت كاربري در فضاهاي سرپوشيده و فضاي باز بويژه در مواردي كه از ويلچر و اسكيت براي فعاليت ورزشي استفاده ميگردد را دارا ميباشد.
سطح ورزشي چندمنظوره پلييورتان و ذرات تقويتي ويژه اماكن ورزشي از نوآوريهاي مربوط به زمينهي مهندسي ورزش، بيومكانيك ورزش و آسيبشناسي ورزشي ميباشد. سطوح ورزشي در كشور نوعاً از جنس لاستيك يا پاركت و يا پليمرهايي نظير پي وي سي خالص بوده كه منجر به عملكرد نامناسب ورزشكاران و آسيبهاي جدي ميگردد. در سطح ورزشي حاضر با استفاده از پلي يورتان به عنوان الاستومري با الاستيسيته، چسبندگي، قابليت تحمل بارهاي استاتيكي و ديناميكي بالا و تركيب آن با ذرات لاستيكي و سراميكي، سطح ورزشي با دوام، منعطف و ايمن بهوجود ميآيد. اين سطح ورزشي به صورت دوجزئي با چگالي معين بوده و پيشپليمر پلي يورتان و هاردنر مخصوص آن در محل بهترتيب با نسبت 10 به 1 تركيب شده و سپس توسط كاردكهاي شانهاي روي زمين اعمال ميشود. همزمان پس از اعمال تركيب موردنظر، گرانولهاي تقويتي و ذرات سراميكي روي آن پاشيده ميشوند تا سطح كل كار را پوشش دهند. پس از پخت موردنظر و گيرايي كامل ذرات در مواد، لايه بعدي نيز مشابه لايه اول روي آن اجرا ميگردد و اينكار تا رسيدن به ضخامت موردنظر ادامه مييابد. اين سطح در كليه زمينهاي ورزشي، مجموعههاي ورزشي و سالنهاي ورزشي قابل اجرا و بهرهبرداري ميباشد.
\\"دستگاه سنجش حس دهليزي\\" از نوآوريهاي مربوط به زمينه تربيت بدني و علوم ورزش ميباشد. هر شخصي به منظور كنترل تعادل،علاوه بر حس بينايي، به سيستم هاي ديگري چون حس دهليزي و حس عمقي نيز متكي است.در اين ميان، سيستم دهليزي نقش بسيار مهمي در كنترل وضعيت بدن در محور عمودي دارد.اين سيستم به واسطه گوش داخلي در مقابل حركات سر و گرانش زمين،واكنش نشان مي دهد. يكي از روش هايي كه مي توان حساسيت سيستم دهليزي را ارزيابي نمود محدود كردن اطلاعات دو حس ديگر يعني بينايي و حس عمقي است كه در دستگاه ساخته شده بينايي از طريق چشم بند مسدود شده و حس عمقي نيز از طريق قرار دادن بالشتك و بستن اندام ها محدود مي شود. در اين شرايط تنها اطلاعات فراهم شده براي فرد از طريف حس دهليزي خواهد بود. با استفاده ازاين دستگاه ميتوان وضعيت حس دهليزي ورزشكاران و درنتيجه توانايي ادراك وضعيت عمودي بدن آنها را در رشته هاي ورزشي و سطوح مهارتي مختلف بررسي و مقايسه كرد و ميزان وابستگي آنها را به اين توانايي تعيين نمود. همچنين مي توان اثر برنامه هاي تمريني مختلف و عوامل تاثير گذار موقتي و طولاني مدت را بر اين توانايي ورزشكاران ارزيابي نمود.
ليگامانها و تاندونها از نظر ساختاري جز بافت نرم كلاژني به حساب ميآيند. تاندونها و ليگامانها از مهمترين تثبيتكنندههاي زانو مي باشند. پارگي تاندون و ليگامان يكي از شايعترين آسيبهاي مفصل زانو است. طبق مطالعات انجام شده روشهاي درماني متنوعي براي درمان آسيبهاي تاندون و ليگامان آسيبديده در حال حاضر به صورت عملي و كلينيكي اجرا ميشود. منتها هر كدام از اين روشها نقايصي نيز دارد. با بررسي مشخصات و راهبردهاي حوزه علمي نسبتا جديد مهندسي بافت متوجه شديم كه استفاده از تكنيكهاي مهندسي بافت براي درمان تاندون و ليگامان ميتواند نويدبخش باشد. از اين رو ساخت داربست پليكپرولاكتون/ ژلاتين براي اولين بار و استفاده از آن به عنوان بستر مناسب براي رشد سلولهاي تاندون و ليگامان در درمان آسيبهاي ايجاد شده در اين بافت كه بسياري از هموطنانمان را از گذراندن لحظات شيرين زندگي خود محروم كرده، بزرگترين انگيزه و دغدغه انجام اين اختراع بود . دراختراع پيش رو براي اولين بار اين دو پليمر براي ساخت داربست نانوكامپوزيتي متخلخل براي مهندسي بافت تاندون و ليگامان مورد استفاده قرار گرفته است، بررسي كامل خواص مكانيكي روي تعداد زيادي نمونه انجام شد و سلولهاي فيبروبلاست روي داربست كشت داده شد و پس از دستيابي به مدل قابل استفاده در ترميم نقائص تاندوني، داربست مزبور در مدل آزمايشي پايلوت مورد تست آزمايشگاهي بر روي موش صحرايي(رت) قرار گرفت و اثر هم افزايي اين تركيبات در ترميم نقيصه تاندون آشيل رت، مورد بررسي قرار گرفت. در نهايت ، با مشخص كردن خواص شيميفيزيكي و سازگاري داربست پس از كاشت در بدن موجود زنده، داربست نانوكامپوزيتي پليكپرولاكتون/ ژلاتين ، به عنوان بستر حمايتي مناسبي براي ترميم بافت تاندون معرفي شد. تركيب اين مواد و روش مورد استفاده براي ساخت اين داربست و همچنين بررسي درونتني به عنوان يك نوآوري در طراحي، ساخت و ترميم بافت، در پژوهش حاضر است.
طراحي و ساخت دستگاه تمرين ورزشي كه امكان اتصال آن به تمام صندلي هاي اداري فراهم باشد مي تواند در جلوگيري از كمر درد هاي ناشي از نشستن هاي طولاني مدت سودمند بوده . انجام حركات كششي و قدرتي مختلف امكان تقويت عضلات مختلف بدن را حتي حين نشستن روي صندلي فراهم مي سازد. دسترسي آسان به دستگيره هاي دستگاه در زير صندلي و بكارگيري سيستم قرقره و بربورينگ براي حركت روان تر كش ها، جذابيت و اثربخشي بيشتر حركات با استفاده از كش مخصوص بدنسازي نسبت به انجام حركات معمولي از ويژگي هاي اين دستگاه مي باشد.
موارد یافت شده: 7